Saftig sockerkaka med hallon
Du behöver:
1dl mjölk
50g smör
2 ägg
2dl socker
1/2 citron eller apelsin (rivet skal)
3dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Ströbröd
Gör såhär:
Sätt på ugnen 175 grader. Smält smöret och bröa formen.
Vispa ägg och socker alldeles vitt och pösigt med elvispen. Häll i mjölken i smöret så det blir lite ljummet. I med det rivna skalet av valfri citrusfrukt.
Sedan häller du i det i ägg och sockerröran. Till sist blandar du i mjöl och bakpulver.
Efter detta är smeten klar att hällas i den bröade formen. Sen hällde jag på lite hallon (detta är valfritt men jag äldkar hallon i bakverk). Ställ in i ugnen och låt den vara där 30-35 minuter, håll koll!
Kakan blev så poppis så jag inte ens hann ta kort innan mer än halva var uppäten. Får ta det som ett bra betyg!