Entrecote med potatis och morotsgratäng

 
Varmrätt/Huvudrätt: Entrecôte med potatis och morotsgratäng.
Kött och en gräddig gratäng blir aldrig fel, denna gratäng blev fantastiskt god dessutom.
Ingredienser till gratängen:
- Morötter
- Potatis (jag valde den fasta sorten)
- 4dl Grädde
- 1 dl Mjölk
- Vitlök
- Gullök
- Knorrs Potatiskrydda
- Salt
- Riven ost
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj sedan en ugnsform med smör. Skala och skär potatisen samt morötterna till tunna skivor, morötterna lät jag bli tjockare för de var så smala. Lägg i hälften, hacka gula löken och pressa vitlöken som också läggs i tillsammans med potatiskrydda och salt. Sedan på med resten av morötterna och potatisen. Sprid över den rivna osten och häll sedan på mjölk och grädde. In i ugnen ca 1h. Ta ut och låt stå en stund, ät och njut!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

loveplate

Matbloggen med förvånansvärt enkla och goda recept

RSS 2.0