Hemmagjord ceasarsallad

Tjingpling!

Idag till lunch blev det mättande Ceasarsallad!

Det du behöver för 1 portion är:
-1 kycklingfilé
- 2-3 skivor bacon
- 1 skiva rågbröd
- 1 vitlöksklyfta
- olivolja
- soya
- Romansallad
- riven parmesan
-ceasardressing (valfri)

Pressa vitlök och blanda med olivolja. Skär rågbrödet i tärningar. Häll vitlöksoljan i en stekpanna som du sen hettar upp innan du häller på brödtärningarna. Stek tills det blir lagom frasigt på mellanvärme.

Skiva under tiden den tinade kycklingfilén, stek denna sedan i smör/olja chillikrydda och lite soya för en finare färg.
Skär samtidigt baconskivorna till småbitar och stek dem lagom knapriga efter smak.

Skär sedan romansalladen ner i en tallrik till lagom mängd. Jag hade även lite tomat och sugar snaps i min sallad.

När kycklingen är klar är det bara att lägga på alla ingredienser (kyckling, bacon, krutonger och parmesan) i din tallrik med Romansallad i botten. Ringla med dressing uppepå pch vips på är det klart för servering!

Mums var det och mätt blir du!

Burgare på rågbröd med coleslaw

Detta är definitivt en ny favorit och fort gick det då jag va lat och köpte allt färdigt!

För 2 port. Behöver du:

2 skivor ost
2 hamburgare (jag köpte ICAs stekfärdiga)
2 rågbrödsskivor
Gurka
2 Tomater
Salladsblad (valfri)
Valfri mängd Coleslaw (även här köpte jag färdig. Lat, jag vet)

Du steker burgarna med valfri krydda. Hyvlar ost, skär upp grönsakerna och rostar rågbröden. Och ja, sen är det typ klart. Snabbt, enkelt och skitgott!!!

Kyckling med sötpotatisklyftor

Goddagens alla matälskare!

Vill ge er detta recept då sötpotatis var bland det godaste jag ätit på väldigt länge! Jag ska försöka skriva recepten för 2 personer hädanefter, lagar ju mest mat för mig själv.. :P

Du behöver:
2 kycklingfiléer (tinade)
1-2 Sötpotatisar
2-3 morötter (beror på storlek)
Krydda1: Tacokrydda, Persiljad
Japansk soya
Olivolja
Krydda2: Salt, peppar och 1/2tsk Socker

Gör såhär:
Sätt på ugnen på ca 225grader.
Skala och skiva potatis och morötter. Lägg i en plastpåse tillsammans med olivolja och "krydda2" och blanda runt.
Låt den ligga medan du skär kycklingen i bitar och i väntan på att ugnen blir varm. Så fort ugnen nått önskad temp lägger du ut rotsakerna på en plåt med bakplåtspapper och stoppar in den.
Bryn sedan kycklingen i olja eller smör och lite soya, häll ner lite krydda1, valfri mängd efter smak. Stek tills den är genomstekt :)

Rotsakerna och kycklingen blev för mig klart samtidigt, glöm inte att sötpotatis går snabbare än vanlig potatis!! :) Håll koll då tiden varierar!


Smaka och njut! Servera gärna en god sallad till. Och sås om man vill :)

Mina berömda Kesoplättar

En morgon skulle jag hitta ett gott frukostrecept, som var bra för oss viktväktare som ibland eller alltid kör "mättande dag". Jag fann detta recept på kesoplättar och jag blev kär från tugga nummer 1. Dessutom gick jag ner 1,9kg den veckan jag började med dessa. Att det beror på plättarna, nej. Men jag fick i mig väldigt mkt frukt och grönt i och med tillbehören till plättarna och det är mkt nyttigheter i dem.


För 3 portioner behöver du:
3 ägg
3 msk Havregryn (jag hade med extra fiber)
Ca 140g Minikeso


(du kan ta vanlig keso men då blire mer propoints för oss viktväktare alternativt inte en mättandedag-meny)

Du mixar alla ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare, sedan har du en fin smet som du steker som vilka pannkakor eller plättar som helst!


Prova, you will love it!
Mums!

Mammas goda kyckling

 

För fyra portioner behöver du:
- 4 (tinade) kycklingfiléer
- 1 pkt Fetaost
- 1/2 burk (eller valfri mängd) av ICAs Pesto Arrabbiata

Gör såhär:
Sätt på ugnen på ca 200-225 grader. Skär ett snitt i kycklingen och krydda lite med valfri krydda.
Ge kycklingen lite stekyta, samtidigt som du mosar ihop fetaosten och peston till en röra. När kycklingen fått en fin stekyta lägger du den i en ungsform och fyller upp kycklingen med röran.
Sedan är det bara stoppa in det i ugnen, vänta ca 30 min (tills kycklingen är klar). Samtidigt som du kan göra en god sallad till, kanske lite ris, bulgur eller valfritt tillbehör.

Smaskens!

Ungsgratinerad kassler med ost och ananas

Smaskens middag blev det idag.

Såhär gjorde jag:
- satte på ugnen på 225 grader
- skivade kassler ca 0,5 cm's skivor
- la på en skiva ananas per kasslerbit
- hällde sedan på ca 20g riven ost och kryddade med lite curry

In i ugnen tills osten fått lite färg.
Serverade med 1dl (kokt) bulgur och tomat. Allt detta blev 8 points. Perfekt viktväktarmat!

Krispig kyckling med Mangosalsa

 

För den krispiga kycklingen behöver du:
Kycklingfilé (1x antal personer)
Ägg
Cornflakes
Krydda: jag har haft persilljad och grillkrydda de gånger jag gjort detta, variera själv efter smak och tycke :)

Sätt på ugnen på 200 grader. Vispa upp ägget i en skål. Krossa flingorna och blanda med kryddan. Doppa kycklingfileerna i ägget och vänd de sedan i flingorna.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och in i ugnen ca 20-30 min.

Till mangosalsan:
Mango
Avokado
Tomater
Chillikrydda
Saft från en citron

Skär tomat, mango och avokado i bitar och blanda ihop alla ingredienser! Smaka av med citronen. Supergott!!!!

Bruschetta

Förrätt: Bruschetta med tomat
Kan vara den enklaste och godaste förrätten någonsin!
Ingredienser:
- Tomat
- Färsk Basilika
- Olivolja
- Salt & Peppar
- Vitlök
- Rödlök
Gör såhär:
Skär tomaterna, hacka basilika och rödlök. Blanda ihop tillsammans med olivoljan, salt och peppar. Pressa över vitlök och rör om. Lägg blandningen sedan på valfritt bröd, exempelvis stekta baguetteskivor som jag gjorde i olja och vitlökskrydda.
 

Entrecote med potatis och morotsgratäng

 
Varmrätt/Huvudrätt: Entrecôte med potatis och morotsgratäng.
Kött och en gräddig gratäng blir aldrig fel, denna gratäng blev fantastiskt god dessutom.
Ingredienser till gratängen:
- Morötter
- Potatis (jag valde den fasta sorten)
- 4dl Grädde
- 1 dl Mjölk
- Vitlök
- Gullök
- Knorrs Potatiskrydda
- Salt
- Riven ost
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj sedan en ugnsform med smör. Skala och skär potatisen samt morötterna till tunna skivor, morötterna lät jag bli tjockare för de var så smala. Lägg i hälften, hacka gula löken och pressa vitlöken som också läggs i tillsammans med potatiskrydda och salt. Sedan på med resten av morötterna och potatisen. Sprid över den rivna osten och häll sedan på mjölk och grädde. In i ugnen ca 1h. Ta ut och låt stå en stund, ät och njut!
 

Cremé brûle med kardemummasmak

 
Efterrätt: Créme brûlée med kardemummasmak
Då man glömde vanlijstången och fick byta smakupplevelse, blev faktiskt bra ändå!
Ingredienser för 2:
- 3 Ägg-gulor
- 2dl Grädde
- 0,5 dl socker
- Malen kardemumma
Gör såhär:
Sätt på ugnen 150grader. Koka upp grädden, samtidigt blandar du ägg-gulor med socker. När grädden kokat upp häller du över det i ägg och sockerblandningen, samt tillsätter kardemumman. Blanda runt och häll sedan ner i ugnssäkra småformar.
Småformarna ställs i en större ugnsform som är fylld med vatten till hälften av småformarna, in i ugnen i ca 1h - tills det stelnat. Ta sedan ut formen, häll ut vattnet och låt småformarna svalna en stund. När de svalnat hälls ytterligare lite socker på som sedan jag brände med min gasbrännare tills ovansidan fått en krispig yta. Blev väldigt gott, men mättande!
 

Julmustkyckling

 

Julmustkyckling blev en favorit till Julen, men funkar lika bra med påskmust till påsken :) Serveras gärna med morötter till, annars fungerar potatis eller ris också

Det jag hade var:
500g Kycklingfiléer
1/2 msk Mjöl
2 dl Matlagningsgrädde Max 4%
2 dl Julmust
1 tsk Ingefära
1 tsk kinesisk soya
1 msk kycklingfond

Fetaostkräm

Jag älskar mat, och att laga den. Hatar dock att diska men det är en annan femma. Denna dag stod fläskkotlett med kokta morötter och fetaostkräm på menyn.

Receptet på fetaostkrämen hittade jag på nätet och hällde ner lite på måfå och smakade av. Gott!
Det man behöver är:
Fetaost, såklart!
Grekisk yoghurt, går säkert bra med matlagningsyoghurt också!
Timjan (tog torkad, i receptet var det färsk)
Flytande honung, mums!
Vitlökspulver (hade ingen vitlöksklyfta kvar hemma som det egentligen skulle vara)
Salt och peppar!



Tastes like heaven <3

loveplate

Matbloggen med förvånansvärt enkla och goda recept

RSS 2.0