Hemmagjord ceasarsallad
Tjingpling!
Idag till lunch blev det mättande Ceasarsallad!
Det du behöver för 1 portion är:
-1 kycklingfilé
- 2-3 skivor bacon
- 1 skiva rågbröd
- 1 vitlöksklyfta
- olivolja
- soya
- Romansallad
- riven parmesan
-ceasardressing (valfri)
Pressa vitlök och blanda med olivolja. Skär rågbrödet i tärningar. Häll vitlöksoljan i en stekpanna som du sen hettar upp innan du häller på brödtärningarna. Stek tills det blir lagom frasigt på mellanvärme.
Skiva under tiden den tinade kycklingfilén, stek denna sedan i smör/olja chillikrydda och lite soya för en finare färg.
Skär samtidigt baconskivorna till småbitar och stek dem lagom knapriga efter smak.
Skär sedan romansalladen ner i en tallrik till lagom mängd. Jag hade även lite tomat och sugar snaps i min sallad.
När kycklingen är klar är det bara att lägga på alla ingredienser (kyckling, bacon, krutonger och parmesan) i din tallrik med Romansallad i botten. Ringla med dressing uppepå pch vips på är det klart för servering!
Mums var det och mätt blir du!