Het kycklingwok

Idag till lunch slängde jag ännu en gång ihop lite av vad som fanns hemma.

Du får ta hur mycket du vill men jag tog:
100g kycklingfilé
1dl matlagningsyoghurt
1-2 dl wokade grönsaker
1 dl kokt ris (typ en halv dl okokt)
1,5 msk ICAs thai sweet chili
0,5 msk Kycklingfond
0,5 msk soya
Chillipulver
Paprikakrydda
Salt och peppar

(för en portion)

Gör såhär;
Skär kycklingfileerna i bitar. Hetta upp en panna som du sedan kan bryna kycklingen i. Därefter häller du på wokgrönsakerna och steker runt tills de blivit varma.
Sen tog jag i alla kryddor, chillisåsen, soyan och fonden och blandade runt för att sedan avsluta med matlagningsyoghurten.

Glöm inte smaka av såsen så den inte blir döende stark. :p börja hellre med för lite kryddor än för mycket.

Jag hade ris till men det går givetvis att ta utan och äta mer wokgrönsaker eller kanske nudlar till. :) mums!

Det blev 9 PRO-points för denna rätt med ris. Utan riset bara 6, lägger du till fler wokgrönsaker är det fortfarande bara 6. Toppen va? :)

Trackback

loveplate

Matbloggen med förvånansvärt enkla och goda recept

RSS 2.0