Det där allra sista...

... Man har i kylskåpet som man ska slänga ihop till en måltid. Hade egentligen tänkt kött idag men var inte så hungrig.

Det jag tog var:
1 morot
3/4 röd paprika
1 liten gul lök
120 g köttfärs
110 g potatis

1 köttbuljong
8dl vatten
Tacokrydda

Blev ca 2 portioner.

Såhär gjorde jag:
Tärna grönsakerna och potatisen.
Bryn köttfärsen och koka upp vatten med en buljongtärning i.
Ner med grönsakerna i stekpannan och bryn upp även dem. Häll på tacokrydda och lite vatten å rör runt. Sedan hällde jag ner allt från stekpannan i kastrullen å lät det koka runt.
Smaka av mängden tacokrydda!!!
Sen vare klart! :) och gott!

Morotsfrallor

Åh så goda dem blev! Alldeles degiga och smaskiga. Inte nog med det, lågt propoints värde också! 2-3 poäng/fralla.

Du behöver:
5 dl lättmjölk ca 37 grader varmt (jag använde mellanmjölk)
50 g jäst
2 dl kvarg
4 rivna morötter
1-2 tsk salt
5-6 dl grahamsmjöl
5-6 dl mjöl

ägg till pensling
lättrostade solrosfrön att strö över

Gör såhär:
Värm upp mjölken, blanda i alla ingredienser i en skål (förutom ägget och solrosfröna). Blanda mha en assistent eller en elvisp med degkrokar.
Sätt på ugnen på ca 250 grader.
Låt degen gäsa i ca 30 min under tiden kan du roa dig med att diska eller som jag, plugga..

Degen blev väldigt kladdig, i alla fall min, och jag tänkte att den skulle få vara det så jag tog på mig plasthandskar och delade ut små degklumpar på en plåt med bakplåtspapper. Gjorde dem ca 2-3 cm höga. Kladdigt värre men det gick!

Sedan var det bara att pensla dem och strö över lite solrosfrön om man vill. Sen inne ugnen ca 10-15 min sen har du smaskiga frallor färdiga till soppan, frukosten, brunchen eller mellanmålet.


Tack och hej!

Serveringstips: att ha på - marmelad och ost!

Kyckling med färskost

Du behöver:
1 kycklingfilé
50g ICA cream cheese (valfri smak)
Salt och peppar

Såhär enkelt är det:
Sätt på ugnen ca 200 grader.
Dela kycklingfilén mitt itu eller gör en liten ficka i mitten, lägg cream cheesen där och lägg sedan över det.
Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingen på båda sidor, på med lite salt och peppar.
Lägg sedan kycklingen på en plåt och sätt in plåten i ugnen när den är uppvärmd.
Håll sedan koll på kycklingen och hör ett skärprov då du tror att den är färdig.
Är och njut! Kan serveras med ris, potatisklyftor eller som mig, rotsaker. :)

loveplate

Matbloggen med förvånansvärt enkla och goda recept

RSS 2.0