Cremé brûle med kardemummasmak

 
Efterrätt: Créme brûlée med kardemummasmak
Då man glömde vanlijstången och fick byta smakupplevelse, blev faktiskt bra ändå!
Ingredienser för 2:
- 3 Ägg-gulor
- 2dl Grädde
- 0,5 dl socker
- Malen kardemumma
Gör såhär:
Sätt på ugnen 150grader. Koka upp grädden, samtidigt blandar du ägg-gulor med socker. När grädden kokat upp häller du över det i ägg och sockerblandningen, samt tillsätter kardemumman. Blanda runt och häll sedan ner i ugnssäkra småformar.
Småformarna ställs i en större ugnsform som är fylld med vatten till hälften av småformarna, in i ugnen i ca 1h - tills det stelnat. Ta sedan ut formen, häll ut vattnet och låt småformarna svalna en stund. När de svalnat hälls ytterligare lite socker på som sedan jag brände med min gasbrännare tills ovansidan fått en krispig yta. Blev väldigt gott, men mättande!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

loveplate

Matbloggen med förvånansvärt enkla och goda recept

RSS 2.0