Havregrynspannkakor

För en portion:
1dl havregryn
1,5-2dl mjölk
1msk mjöl (behövs kanske inte om man har mortel)
1 ägg
30g smör (bara så det räcker att steka i, vill du - ha i lite extra i smeten)

Gör såhär:
Smält smöret (om du ville ha extra)
Sedan om du har en mortel, mal havregrynen där i. Eftersom jag inte har någon smulade jag så gott det gick med fingrarna. Funkade ändå!
Därefter blandade jag i alla andra ingredienser och vispade runt det till en helt vanlig pannkakssmet. Var försiktig så det inte blir för mycket mjölk! :) då blir dem lite svårstekta!
Sedan har man förslagsvis hettat upp en panna någon gång under tiden och sedan häller man i lite av smeten där i för stekning.

OBS! Se till att du blandar mellan varje pannkaka så inte alla havregryn hamnar i botten, de är ju som bekant lite tyngre än mjölken. ;)

De var väldigt mättande pannkakor och kan serveras med keso och färska bär. Men jag tog vanlig sylt! :)

Trackback

loveplate

Matbloggen med förvånansvärt enkla och goda recept

RSS 2.0