Entrecote med rotsaker

Ikväll var jag otroligt sugen på potatis och eftersom jag har min pojkvän här så lyxade vi till det med en riktig brakmiddag.

Väldigt enkel, det du behöver är:
Potatis
Entrecote
Grillkrydda
Olika rotfrukter
Valfria kryddor efter smak
Olja (raps eller oliv)
(bearnaisesås)

Här har jag valt att inte skriva antal eller hur mycket, portionera efter din egen mage och vilja.

Du gör såhär:
Sätt på ugnen 200 grader. Skär rotfrukterna, och skala potatisen.
Lägg rotsakerna i någon lämplig ugnsform. Pensla med olja, raps eller olivolja. På med valfria kryddor, jag tog salt, peppar och persiljad. In med det i ugnen!
Samtidigt slänger du i potatisen i vatten och börjar koka upp.
Håll koll på dem båda och när de
Börjar bli halvklara så steker du köttet.

Ett tips när man steker kött för att det inte ska bli torrt och tråkigt. Stek först hastigt och varmt på båda sidor, sänk värmen ordentligt och lägg över folie. Då liksom sköter det sig själv och blir sådär smaskigt saftigt som i alla fall jag gillar!

Hope you like it.
Ciao!

Trackback

loveplate

Matbloggen med förvånansvärt enkla och goda recept

RSS 2.0